Wedstrijd Punch D9 - Monza D2

Na een lange pauze met Kerst en oud en nieuw, was vrijdag 12 januari eindelijk de tijd aangebroken dat we weer competitiewedstrijden thuis mochten gaan spelen. Een nieuw jaar, nieuwe kansen! Dames 9 was één van de gelukkige teams die de spits af mochten bijten. Zij mochten aantreden tegen Monza D2, hun gedoodverfde concurrent met slechts 3 punten verschil. Trainers Jelle-Bart en Tieme hadden helaas zelf een wedstrijd, maar deze vlotte dames hadden al snel Casper versierd als hoofdcoach. Deze kon meteen zijn waarde laten blijken bij het “feilloos” invullen van het wedstrijdformulier.

Dames 9 ging in de eerste set lekker van start en haalde al snel vier punten voorsprong. Toen leek er iets raars te gebeuren in het veld bij Monza: de spelers ontwaakten ineens uit hun winterslaap. Ballen werden van de grond gevist en de slimme kort of diep gelegde ballen van D9 werden ineens beantwoord met een paar snoeiharde aanvallen. Coach Casper wist nog wat rust in het spel te krijgen met een wissel en een time-out, maar het kwaad was al geschied. Deze set werd weggegeven aan Monza met 25-14.

Een nieuwe set, nieuwe kansen en dames 9 was er na een korte pauze weer helemaal klaar voor om op de overwinning te “jägen”. Wederom maakte D9 een goede start, tot bij Monza servicekanon nummer 24 achter de achterlijn plaats nam die Monza binnen de kortste tijd naar een stand van 9-9 serveerde. De rest van deze en de volgende set wist dames 9 geen antwoord meer te geven op het spel van Monza en deze werden dus verloren met 25-18 en 25-17 respectievelijk.

Wij wisten niet dat elanden aan winterslaap doen, maar blijkbaar wel, want bij dames 9 werden er in de vierde set ineens 10 stuks wakker en begonnen de sterren van de hemel te spelen. Ballen werden uit het net en van de grond gevist in bizarre rally’s, het blok stond ineens als een betonnen muur en ook de aanvallen werden goed doorgeslagen. Dit bracht het team zelfs tot een voorsprong van 18-2! Op dat moment kwam servicekanon nummer 24 weer aan de service bij Monza en wist een heel stuk van deze achterstand goed te maken. Maar na een time-out van coach Casper werd de set toch gewoon binnengehaald (puntje voor de coach!) met 25-16. Toch nog een klein gouden randje aan deze helaas verloren wedstrijd. Wij weten al met welk drankje dames Jägerninester dit is gaan vieren.