Punch wil naar buiten toe een eenduidig en professioneel imago uitdragen. Als onderdeel van die doelstelling is een huisstijl ontwikkeld.
Op deze pagina vind je bestanden die je kan gebruiken voor posters, flyers, websites, noem maar op. Let goed op de uitleg die gegeven wordt, en kies voor iedere toepassing het juiste bestand.
Ook is van belang dat je rekening houd met waar je de logo's voor gaat gebruiken. In de richtlijnen, die uit gebreid in dit bestand staan beschreven, kun je nalezen wat precies de bedoeling is. Waar het op neer komt is dat op materiaal dat 'naar buiten toe' gebruikt wordt, het officiele logo moet komen te staan, terwijl dit voor bijvoorbeeld flyers voor een intern feestje niet hoeft (maar wel mag natuurlijk). Het precies toepassen van de Huisstijl is voornamelijk voor de Oweecis, de XTC, de CIA en het Bestuur van belang.
Als je alles in 1 keer wil downloaden, moet je hier klikken.
Logo
Er zijn verschillende versies van het logo: voor drukwerk, beeldschermwerk (bijv. websites), office (MS of OOo) en een vereenvoudigde versie (voor bijvoorbeeld shirt-opdruk in 1 kleur). Daarnaast is er van elke versie een voor op een donkere achtergrond. Het lettertype van het logo is 'Strayhorn'.
Houd bij het plaatsen van het logo rekening een marge rond het logo. Plaats het logo dus niet direct tegen de rand van je ontwerp, en laat een achtergrondvlak doorlopen tot buiten deze marges.
Drukwerk
De bestanden voor drukwerk zijn in EPS formaat , welke je in Illustrator, Photoshop en dergelijke programma's kan bewerken. Let hierbij wel op dat je het programma instelt op het juiste kleur-systeem. Voor drukwerk is dat CMYK (de vier kleuren waar een printer mee werkt), voor beeldschermwerk is dat RGB. Stel je dit verkeerd in, dan kloppen de kleuren van de onderstaande bestanden niet meer. Bij drukwerk is er altijd een mate van onzekerheid wat betreft de kleuren die uit de printer komen. Schrik dus niet als het iets anders uitpakt dan je in gedachten had, het hoort er helaas een beetje bij.
drukwerk: kleur z/w (donkere achtergrond: kleur z/w)
Beeldschermen
Voor grafisch werk voor op het beeldscherm, zoals websites, kun je de volgende bestanden gebruiken. Zowel GIF als PNG ondersteunen transparantie en zijn dus zeer geschikt om in bijvoorbeeld Photoshop mee te werken. Mocht je toch graag het originele EPS bestand willen gebruiken, let dan wel op dat je Illustrator instelt op RGB (en let op: dit bestand is dus anders dan het bovenstaande EPS bestand).
Lichte achtergrond: kleur gif png eps, z/w gif png eps
Donkere achtergrond: kleur gif png eps, z/w gif png eps)
Office
In programma's als MS Office of OpenOffice.org kun je de volgende bestanden gebruiken. Het WMF bestandsformaat bestaat uit vectoren, waardoor het logo zonder kwaliteitsverlies vergoot en verkleind kan worden. Bovendien zijn de bestanden erg klein.
Office lichte achtergrond: kleur z/w
Office donkere achtergrond: kleur z/w
Vereenvoudigd logo
Tot slot de vereenvoudigde versie. Deze is goed te gebruiken op plaatsen waar het gedetailleerde logo niet bruikbaar is. Zo kun je hem bijvoorbeeld makkelijk in 1 kleur op kleding laten drukken.
Lichte achtergrond: eps
Donkere achtergrond: eps
Voetnoot
Aan een ontwerp kan, naast het logo, een voetnoot worden toegevoegd, zoals ook toegepast in de Word templates. Plaats de volgende tekst onderaan het ontwerp in lettertype Tahoma:
Delftse Studenten Volleybal Vereniging "Punch"
Heb je het Punch logo rechtsboven in je ontwerp geplaatst, lijn de voetnoot dan aan de rechterkant uit met het logo. Staat het logo linksboven, dan lijn je de voetnoot ook links uit.
Word templates
Mocht je iets willen printen in Punch-layout, gebruik dan dit template. Er is een versie in kleur en een in zwart-wit.
kleur z/w
Commissies kunnen van de volgende templates gebruik maken als ze bijvoorbeeld brieven en dergelijke willen printen voor de buitenwereld. Pas de gegevens zoals rekeningnummer, e-mailadres en website wel aan aan die van je commissie!
brief
Punchblauw
Wat nou precies Punchblauw is, is moeilijk te zeggen. Ook maken drukkers er wel eens iets anders van. Wil je iets Punchblauw maken, dan is het toch verstandig de volgende richtlijnen aan te houden.
Er zijn verschillende manieren om een kleur te definiëren. Voor drukwerk gebruik je CMYK, voor beeldschermwerk (plaatjes voor websites bijvoorbeeld) gebruik je RGB en (achtergrond)kleuren geef je in HTML aan in hexadecimalen (HEX).
CMYK: C 98%, M 52%, Y 0%, K 36%
RGB: R 3, G 78, B 162
HEX: #034ea2
Punchy
Punchy is niet dood! Hoewel Punchy niet meer prominent in de huisstijl aanwezig is, leeft hij voort in de embleems op de shirts. Ook ben je natuurlijk vrij Punchy terug te laten komen in posters voor bijvoorbeeld AkCie- of BOOD-feestjes. Je kan hem hier downloaden in EPS formaat, in kleur of zwart-wit.
Punchy: kleur z/w