BaseCamp 2021

BaseCamp 2021

[Basecamp BLOG DAG 1]

Zoals de lezers van deze facebook pagina wel weten is Punch naast een studentenvereniging vooral een volleybalvereniging. Buiten de trainingen en wedstrijden worden vaak nog toernooien en een bootcamp georganiseerd binnen Punch en vandaag is ook een trainingsweek van start gegaan: De BaseCamp.

5 dagen lang zullen alle deelnemers 2 keer 2 uur een volleybaltraining krijgen met tussendoor een gezonde lunch. Met deze blog kunnen jullie meelezen welke trainingen trainingsgroep Heren 2 krijgt en wat er zoal gebeurt in deze intensieve trainingsweek.

Heren 2 kon ten opzichte van de andere groepen nog een beetje langer bijkomen van het weekend. Maar trainer Niek had al snel door dat er een intense verdedigingtraining nodig was om iedereen uit hun vakantieritme te halen. Hierin werd gefocust op de techniek, het duiken en het doorrollen bij de rally en service pass. Bij andere groepen was onder andere Punch Alumni Artiom van der Broek er bij voor een verdedigingtraining aan de hoogste heren en dames groep. Door de week heen zullen meer trainers van buiten Punch trainingen verzorgen.

Voor Heren 2 was er na 2 uur zweten wel tijd voor wat frisse lucht en een gezonde lunch. Naast dat de organisatie zelf ook trainingen geeft en alles in goede banen leidt maken ze ook elke dag een heerlijke en gezonde lunch klaar. Zo waren er vandaag krenten bollen, vers fruit, boterhammen met hummus en een bijzonder lekkere smoothie met rood fruit en banaan. Daarna volgde een kleine rustperiode wat gespendeerd kon worden met een kaartspelletje of om nieuwe kniebeschermers te kopen. Na deze rust af te sluiten met een kopje koffie in het zonovergoten terras van X was het weer tijd om te gaan zweten in de hal.

Nu mocht de groep een “Low-intensity” kracht training volgen wat werd afgewisseld met wat oefeningen voor het balgevoel. In deze training werden er tips gegeven over de juiste krachtoefeningen voor volleybal en hoe de spieren optimaal kunnen presteren voor een wedstrijd dankzij de kennis en kunde van Jochem en Nienke, wie daarvoor zelf training hebben gehad van oud-Puncher en Dames 1 coach Sven Suijkens. Ook werden tips gegeven om goed te rekken en strekken na een training en wedstrijd, wat zeker van pas gaat komen. Morgen staat namelijk intense training voor setten op het programma in de ochtend en een high intensity training in aanvallen op de planning.

[BaseCamp BLOG DAG 2]

Met welk team je ook mee luisterde, in de ochtend gingen de eerste gesprekken bijna allemaal over de spierpijn ten gevolge van dag 1 en dat het nog een heftige week gaat worden. Gelukkig zijn de Punchers die zich hebben aangemeld voor de BaseCamp niet de minste en kon dag 2 van start gaan met een setterstraining.

“Lief zijn voor de bal” was de voornaamste tip van externe trainer Sven Walleze van Sportjeal, wat zich inzet voor gelijke kansen in persoonlijke ontwikkeling dmv door sport & beweging. Ook was veel zichtbaar dat de tip van 10 bier bestellen bij de deelnemers wel tot de verbeelding sprak.

Na een intensieve eerste training was het tijd voor wat welverdiende rust en een wel verzorgde lunch. Dit keer onder het genot van een lekker chocomel drankje, want de suikers waren hard nodig voor de aanvalstraining. Deze werd voor de hoogste teams verzorgd door Marinus Wouterse een toptrainer die onder andere actief is geweest in de eredivisie en de bundesliga. Daarnaast schrijft hij voor het NVVO waardoor hij over dé kennis beschikte om de aanwezige Punchers verder te helpen in hun groei.

Om deze groei te meten heeft Stud een sprongmeter verzorgd zodat de Punchers nu én de rest van het jaar de hoogte van sprong kunnen meten. Momenteel staat het record op naam van Hylke Flietstra met 3 meter en 30 cm (zie foto) wat zeker komend seizoen nog te verbreken is.

Zo zit de dag er op en is het morgen tijd om de spierpijn wat te verzachten met een uurtje Yoga en nog meer handige trainingen. Tot morgen!

[BaseCamp BLOG DAG 3]

Dag 3 zou rustig beginnen, maar niets bleek minder waar. Het is namelijk bij yoga niet alleen lotus posities en andere comfortabele houdingen. De hamstrings die goed op de proef werden gesteld bij de aanvalstraining op de dinsdagmiddag werden aardig opgerekt door de verschillende poses van Francine van Moyo Delft . Vooral bij de downward dog kwam men er achter dat de BaseCamp toch alweer op de derde dag zat. Gelukkig zaten er ook goede ademtechnieken bij en andere rustige poses om iedereen weer klaar te stomen voor de volleybaltraining van die dag: de service pass

Bij deze training werd vooral aandacht besteed voor het breed pakken van de bal en het doorstappen. Ook hier was Sven van Sportjeal weer aanwezig om de hoogste teams van de beste techniek te voorzien voor het komende jaar en waren ook oud-Puncher Artiom en Dames 1 trainer Maarten van der Meulen van de partij. Hoewel dit te boek stond als low-intensity zat iedereen behoorlijk gesloopt bij de lunch.

Vandaag was bij de lunch zoals altijd vers fruit, stevig brood ook weer een dagspecial aanwezig: Eierkoeken. Maar deze moesten snel naar binnen worden gepropt want er stond iets heel bijzonders op het programma..

Alle deelnemers kregen namelijk een zitvolleybal clinic van oud Puncher Gwenhwyfar Spil en Eefje Opbroek van Paravolley Dames NL . Bij het opwarmen werd gelijk duidelijk dat zitvolleybal nog behoorlijk intensief kan zijn. Iedereen mocht op de vloer al zittend (kan ook bij jou thuis) twee keer een kant op schuiven en hierbij ook af een toe een duik maken.

Na twee uur schuiven over de vloer waren de armen en benen (ja die gebruik je ook bij zitvolleybal) moegestreden en was het tijd voor een grote groepsfoto en herstel voor de trainingen van morgen.

Dus nu ook de typespieren vermoeid beginnen te raken zeg ik: tot morgen!

[BaseCamp BLOG DAG 4]

Na een vrij relaxte dag 3 was het nu tijd voor misschien wel de zwaarste dag en daar keken veel mensen tegenop. De spierpijntjes vielen bij de meeste mensen mee hoewel de yoga en zitvolleybal nog redelijk vermoeiend bleek. Met de mid intensity side-out training van oud Puncher Artiom, externe trainer Maarten of een van de trainers van Punch begon de dag al vrij heftig. In deze training werd vooral aandacht besteed aan het oplossen van een iets mindere pass als de service druk wat hoger ligt. Na de techniektrainingen van de afgelopen dagen was het spelelement dat bij de side-out hoort erg welkom.

Mocht je vandaag in Delft zijn geweest zou je gemerkt kunnen hebben dat het weer wat zomers begint om te slaan wat voor de deelnemers een goede reden was om tussen de trainingen door even in het mekelpark op de campus van het zonnetje te genieten. Daarnaast had de BaseCamp gezorgd voor power-pannekoeken met havermout en banaan die er bij iedereen goed ingingen. Met meerdere enorme stapels waar volgens de organisatie vijf uur baktijd in zat was elke Puncher goed voorzien om aan de bak te gaan.

Hierna was het tijd voor een High-intensity blok en aanvals training. Hiervoor was oud Puncher Marianne Schaaphok en Sven Walleze van sportjeal aanwezig om de Punchers goed bij te spijkeren hoe een aanval in de kiem gesmoord kan worden. Gelukkig lagen de pannenkoeken niet te zwaar op de maag en kwam er af en toe een killer blok uit waar je ú tegen zegt.

Bij het gebrek aan het geluid van sirenes gaan we er van uit dat iedereen ook dag 4 heeft overleeft en zij dan ook dag 5 tegemoet kunnen zien waar de service en de rally centraal staan. Daarna hebben de Punchers een week om bij te komen voor de OWee begint. Dan zullen zij op sportcentrum X aanwezig zijn om de nieuwe studenten alvast een impressie te geven van de sfeer.

[BaseCamp BLOG DAG 5]

Waar hier en daar een schouder nog een beetje op slot zat en een spier niet helemaal meer perfect functioneerde was het tijd om de BaseCamp met nog twee trainingen tot een goed einde te brengen.

Hoewel misschien hier en daar toch een persoon is afgevallen met een pijntje is meer en deel fit gebleven met het einde in het vooruitzicht en die sfeer heerste er zeker. Onze topcoaches Maarten van der Meulen, Nienke, Cynthia, Inge, Heike en Oud-Puncher Maarten van der Wateren waren van de partij om de deelnemers eens goed uit te leggen hoe de tegenstanders van volgend jaar kunnen bezwijken onder de servicedruk. Hier en daar een sprongservice, floaters waarbij ballen opeens een andere richting op gaan en heftige topspin balletjes vlogen vanochtend om de oren.

Met verzuurde schouders was de goede sfeer nog steeds aanwezig tijdens de lunch om te genieten van het verse fruit. Helaas waren de pannenkoeken inmiddels op, maar de rest van de boterhammen en beleg gaf genoeg energie om te beginnen aan de rally training.

Met de tong op de schoenen en de wallen op de knieën perste iedere deelnemer nog hun laatste energie in deze training. Met aandacht voor de uitgangspositie en het opzetten voor een killer aanval werd ook de laatste informatie opgeslagen door de Punchers om zo het nieuwe seizoen perfect te beginnen.

De BaseCamp organisatie had ook nog een verrassing in petto, want er was nog een training gepland op deze dag. Punch blijft immers een studentenvereniging dus ook de bierspier moest nog een beetje getraind worden onder het genot van een lekkere pizza. Of dit doorgaat tot de late uurtjes zal nog maar worden gezien, maar het is een uitstekende afsluiter op een topweek.

Lijkt het jou ook leuk om te volleyballen bij Punch hou dan de website, Facebook en Insta goed in de gaten tijdens de OWee!

Tot morgen voor de laatste dag!

Ook hier staan? Klik hier!