Pubquiz on Tour

Pubquiz on Tour

Welke AH zomerhit werd gezongen op de prachtige melodieën van Frans Bauer? wat is het originele liedje van ‘Hamburgers met korting’ waar ook een hoop Punch liedjes (laat die bal maar vallen, puntje voor de spellie, enz.) op gemaakt zijn? Hoeveel miljoen Amerikanen hebben vorig jaar gestemd? Dat en nog veel meer vragen werden zaterdag 4 juni gesteld door de toernooicommissie AH ToKo tijdens de Pubquiz on tour. Ook dit jaar weer in een bijzonder jasje, want de altijd zo gezellige kroegjes in Delft waar de tour vaak langskomt, waren nu besmettings-veilige parkjes langs de oostkant van Delft. 

In totaal waren er vijf locaties met elk hun eigen quiz-ronde en hun eigen drankje. Zo konden de twee teams per locatie zich stukbijten op alle vragen die de ToKo had voorbereidt. 

 

De Delfgauw ronde:

Bij de Delfgauw ronde had de AH ToKo zich voorgenomen om zo veel mogelijk te doen binnen hun thema. Bij deze twee bankjes net voorbij Delfgauw was een speaker klaar gezet om van liedjes de titel en artiest te raden. Om het extra leuk te maken waren de eerste liedjes allemaal hits waarin AH werd gezongen. Hoewel ze niet allemaal even makkelijk waren, ging het in zo’n hoog tempo dat je geneigd was om de titel en artiest uit te schreeuwen zodra je dit wist, wat natuurlijk erg handig was voor het team dat naast je zat. Vervolgens werden de originele liedjes van de bekende AH-zomerhits afgespeeld om naast de titel en artiest ook de titel van de zomerhit te raden. Voor de Harry Piekema fan een koud kunstje, voor de ik-kijk-alleen-netflix mensen een goed moment om van hun corona-biertje te genieten en voor de mensen die de reclame zo heel af en toe voorbij hebben horen komen een reeks van aha-erlebnissen. 

 

De Ikea ronde:

Herken jij de Ikea parkeergarage? Dan had je deze ronde geluk en kon je deze locatie gemakkelijk vinden. Met behulp van een foto van de Ikea Delft werden de teams geleid naar het parkje naast de meubelgigant. Om vervolgens bij de Emoji ronde ‘👁️🔑🅰️’ niet te raden. Verschillende films, series, personen en andere namen werden met behulp van cryptische emoji’s uitgebeeld. Dit onder het genot van een Grolsch Radler.

 

De Delftse hout ronde:

Een van de moeilijkere rondes was te vinden bij het beachvolleybalveld in de Delftse Hout. Hier was de Punch ronde te vinden samen met een lekkere Chouffe. Aan welke kant van het punch-logo zit de narrekap (wat een puncher vaak ziet als een net) en waar zit de volleybal? Links of rechts? Zelf als je het afgelopen jaar alleen maar in de welbekende chill-pants hebt gezeten was dit nog bijzonder lastig, zelfs voor oud-bestuursleden. Ook was het bijzonder lastig om alle team-thema’s van dit 3-weken-tellende seizoen te raden. Gelukkig was het bijzonder lekker om in het gras in het zonnetje van het biertje te genieten.

 

De Oostplein ronde:

Bij een voetbalveldje aan het Oostplein was de 2020 ronde te vinden. Allemaal vragen over nieuws uit dit bijzondere jaar. Welke Netflix-serie is het meest gestreamd en wat is de meest gestreamde spotify artiest? Ook hier was het beter om te genieten van het biertje want mijn team had al verloren. De Texelse Skuumkoppe uit de koelbox was een welverdiende troostprijs.

 

De Oudelaan ronde:

Op een bankje langs het fietspad bij de A13 stond nog een heuse smaaktest te wachten. Kan jij het verschil proeven tussen Coca Cola en het Albert Heijn huismerk? Of geniet jij liever van je Leffe blond? Daarnaast kon men hun triviale kennis kwijt. Welk dier heeft bijvoorbeeld de krachtigste beet? 

 

Het was zaterdag een hele geslaagde middag en al helemaal voor de winnaar. Mijn team heeft geen mailtje gekregen, maar we wisten al dat de biertjes, gezelligheid en het zonnetje belangrijker al een overwinning genoeg was. Vooral met de eerste zaaltraining in tijden in het verschiet.

Ook hier staan? Klik hier!