Wedstrijdverslag Punch DS7 - VVV Delta DS3

Het is 12 april, de laatste competitie vrijdagavond van het seizoen en Punch DS7 mag op deze mooie avond aantreden tegen VVV Delta DS3.  Delta is al kampioen, maar Dames 7, momenteel op een stabiele vijfde plek, is op jacht naar meer. Bij een vreedzame 4-0 of 3-1 overwinning kan Dames 7 namelijk nog boven Dames 6 eindigen op de ranglijst.

De eerste set begint gelijk goed voor Dames 7, de eerste service van Delta eindigt namelijk faliekant in het net: 1-0. De daaropvolgende rally is gelijk een lange en spannende, waarbij Dames 7 laat zien dat ze duidelijk getraind zijn in het maken van harde 3 meter aanvallen. Helaas gaat deze net nipt verloren, maar dit belooft veel goeds. Bij een stand van 3-2 voor Punch komt Andreea aan service en weet met afwisselende harde en zachte services Delta helemaal dol te draaien: 7-2 voor Punch. Daarna komt Delta weer terug in haar spel en weet de stand gelijk te trekken tot 7-7, totdat Dames 7 het gat ziet bij Delta en de 8-7 scoort. Dames 7 weet de voorsprong zelfs uit te bouwen tot een 10-8 voorsprong, waarbij Silvia de bal keihard in het hoekje van het veld ramt. Echter na een foutje van Punch komt het servicekanon van Delta aan serve, die de stand ombuigt in een 13-10 voorsprong voor Delta. Coach Cynthia besluit hierop een time-out te nemen om de meiden weer wat rust in te praten. Dit heeft effect en mede dankzij een mooie service via de netrand van Danique komt Punch weer terug. Helaas komt Delta hierna op stoom en laat zien dat zij niet voor niets kampioen zijn geworden. De eerste set eindigt in 25-17 voor Delta, maar… de wedstrijd is nog niet voorbij!

De tweede set begint een beetje hetzelfde als de eerste: lange rally’s waarin de twee teams gelijk opgaan. Door een tactische oplosbal van Rosanne komt Punch op voorsprong: 3-2. Deze voorsprong wordt verder uitgebouwd, maar door een moeilijke serviceserie van Delta brengt laatstgenoemde weer terug en zelfs op voorsprong tot 6-5. Totdat Kiki de bal keihard in het midden slaat, net iets over de drie meter: 6-6. Wat volgt is een spannend stuivertje wisselen tussen Punch en Delta, waarbij de teams om de beurt punten scoren. Totdat Punch opeens haar rust terugvindt en de voorsprong weet uit te bouwen. Na een goed block van Nynke en Rosanne, die de stand brengt op 16-12 voor Dames 7, neemt Delta een time-out. Na deze time-out komt Delta terug en zelfs op voorsprong: 19-18 voor Delta. Punch besluit hierop een time-out te nemen, maar een goede servicereeks van Delta gooit helaas roet in het eten voor Dames 7; Punch doet hard zijn best, maar Delta trekt de set naar zich toe met 25-20.

De derde set begint gelijk goed voor Punch. Delta speelt de eerste bal van de derde set namelijk hard tegen het plafond: 1-0. Delta komt terug, maar Punch heeft gelijk een antwoord. De stand gaat telkens gelijk op. Sarah speelt de bal onverwachts in het gat van Delta: 3-3. Een harde service van Amila, die wegketst door de armen van Delta brengt de stand op 5-4 voor Punch. Delta heeft gelijk een antwoord hierop en weet de stand weer om te draaien in een voorsprong: 9-6. Maar Punch geeft zich niet zomaar gewonnen en weet zichzelf knap terug te vechten tot een 11-10 voorsprong. Bij een stand van 14-14 neemt Dames 7 een time-out om de tactieken te bespreken. Delta loopt helaas verder uit en Punch verliest focus, waardoor Delta terugkomt tot een 21-18 voorsprong. Op 23-18 voor Delta neemt Dames 7 een tweede time-out, maar dit mocht helaas niet baten. De derde set wordt verloren met 25-18.

Maar… Dames 7 heeft zo hard (maar toch liefdevol) gestreden de laatste drie sets, dat een set winnen er toch zeker wel in zit voor deze dames? Inderdaad, de vierde set begint voorspoedig voor Punch. Aan het begin is het weer spannend, beide teams scoren om en om een punt. Echter bij een stand van 5-5 slaat Delta uit. Silvia maakt een mooie block: 7-5. Daarna lijkt Delta de weg kwijt te raken, 10-6, 11-6, Dames 7 speelt Delta helemaal dol. Op een stand van 14-8 voor Punch vraagt Delta een time-out aan. Kan Punch het volhouden en een set afsnoepen van de kampioen? Daar lijkt het wel op, Punch houdt de voorsprong vast en de korte service van Nynke brengt de stand op 17-11. Echter Delta wordt wakker geschud. Bij een stand van 21-20 voor Punch vraagt Dames 7 een time-out aan. Dit resulteert in een puntje voor de coach, want Delta serveert uit: 22-20. De eindfase van de vierde set is zeer spannend, de grammofoonplaat maakt overuren aan de kant van het veld om de meiden van Dames 7 op te beuren: jullie kunnen dit! Echter bij een stand van 24-22 voor Punch mag Delta serveren: 24-23, 24-24. Punch strijdt voor wat het waard is, maar moet zich helaas verloren geven, ook de laatste set wordt gewonnen door Delta: 26-24.

Helaas.. maar de dames hebben wel super goed gespeeld en hebben zelfs bijna een set gewonnen van de kampioen. Gegeven dat Delta maar 4 sets verloren heeft dit gehele seizoen, is dit een zeer knappe prestatie. Misschien een voorbode voor volgend seizoen?