Punch HS2 – Inter Rijswijk HS4

Punch HS2 – Inter Rijswijk HS4

Ome DUO heeft op 19 oktober 2018 wat punten uitgeleend aan Inter Rijswijk HS4. Op woensdagavond 3 april was de leentermijn toch echt verstreken en werd het tijd voor Ome DUO om de punten terug te innen. Is de lening afgelost en, nog belangrijker, wat was de rente? Lees het hier!

Er zijn maar liefst drie tribunes neergezet: twee in de hoeken en één achter het glas. Het is geen overbodige luxe, want er zijn een hoop familieleden opgetrommeld om naar deze kaskraker te komen kijken. Gedurende de eerste paar punten moet de blokkering aan beide kanten nog even gekalibreerd worden. Dat proces gaat bij Punch HS2 vrij snel, waardoor ze op een 5-2 voorsprong komen. De helaas geblesseerde Lennard besluit een verdiepinkje hoger te gaan zitten. Niek mept de bal zo nu en dan op geel (libero) of op de grond, Daan scoort via het 3-mansblok dat tegenover hem staat en AJ redt de bal van een harde val op de grond. De bal zal hem dankbaar zijn. Inmiddels is het 10-5, 15-8 en na een paar mooie services van Arthur 20-9. Gonçalo komt erin voor de service en brengt Punch HS2 op een setpoint. Met 25-13 is de eerste set in de portemonnee.

In het begin van de tweede set blijkt Jochem letterlijk de hoofdblokkeerder te zijn. Er wordt veel gebruik gemaakt van de handen van Inter Rijswijk, terwijl het blok van Ome DUO sterk staat. Af en toe scoren de jongens van Inter Rijswijk met een krachtige aanval, maar na een stand van 11-7 loopt Punch snel uit. Juichend voor ieder punt, eindigt Punch deze set met een 25-14 winst.

Door veel eigen fouten aan beide kanten loopt de derde set gelijk op. Het is 9-9 wanneer Arthur door een slimme keuze van Tim kan scoren op een éénmansblok. Later wint hij een blokduel. Niek stopt de bal, verpakt in een blauwe envelop, in de brievenbus van Inter Rijswijk. Op 14-11 serveert Gonçalo, een pass op de netrand volgt, Joris ziet zijn kansen rijk en ramt de bal in de drie. Op een 18-13 voorsprong vraagt Inter Rijswijk een time-out aan. Lennard hupst met zijn goede gedrag weer naar het team. Met een stand van 21-20 maken de teams het nog spannend. Maar Ome DUO zet door en gunt de tegenstander geen puntje meer.

De vierde set begint met een serviceserie van Tim, waarmee de eerste zes punten binnen zijn. Inter Rijswijk komt wederom moeilijk door het blok van Punch heen. Bij de stand van 24-9 loopt de camera alvast. Drie punten later wordt het winnende punt gescoord en is de 4-0 overwinning een feit! Ome DUO rekent af met Inter Rijswijk en pakt vijf punten. Aanstaande zaterdag spelen ze om 16.30 uur in de Zebra in Gouda. Schreeuw jij ze naar het kampioenschap?

Ook hier staan? Klik hier!