Wedstrijdverslag Punch HS3 - Dosko HS3

Wedstrijdverslag Punch HS3 - Dosko HS3

Dit seizoen liet heren Dries zien dat het beschikt over loepzuivere vocalen en een fenomenale stage presence en werd koploper in de tweede klasse. Na vele geslaagde optredens in sporthallen door heel regio West was het afgelopen vrijdag tijd voor het beslissende concert met Dosko als gastartiest in een uitverkocht X.

Het voorprogramma bestaat uit een sing-along met Dries Roelvinks grootste hits, tot vreugde van het aanwezige publiek. Ondertussen zijn Dries en Dosko bezig met de warming-up. Heren Dries komt aan het begin van de set nog een beetje onwennig over en staat al vrij snel 2-5 achter. Staat de autotune wel aan? Ondanks een prachtige aanval van Jelle Bart, waarmee hij de 3-5 scoort, weet Dosko de voorstand verder uit te bouwen naar 3-8. Heren Dries weet Dosko echter onder druk te zetten waardoor Dosko foutjes maakt en Punch weer terugkrabbelt. Martijn maakt een prachtige aanval en voor eerst deze wedstrijd staat Heren Dries voor met 12-11. Deze voorsprong wordt echter al snel weer vergeven en na een mislukte redding vraagt manager Tom bij 12-13 een time-out aan. Hierna krijgt Dries dan eindelijk de overhand in de set. Als reactie op de opslag van Jelle Bart maakt Dosko een schijn-pass met een ace tot gevolg: de stand loopt op tot 19-14. De eerste set wordt afgesloten door een slim balletje van Donny in het gat: 25-16. Het publiek ontploft, technisch gezien is Heren 3 al kampioen!

Dries begint de tweede set met de Punch-klassieker ‘Hup Blauw’, die het hele publiek natuurlijk meezingt. Bij de 2-2 ramt Martijn de bal door het blok van Dosko. Punch voert de druk op: Michiel weet met een moeilijke opslag de 8-5 te scoren. Bij de 11-6 wordt het Dosko te veel en vraagt een time-out aan. Dit weerhoudt Dries er niet van om punten te blijven scoren, na veel lange rally’s wordt is de stand alweer 16-12. Julius heeft een prachtige ace een maakt de 22-14 een vanaf hier gaat het in een stroomversnelling: Willem slaat de bal prachtig in dezelfde hoek als de ace van Julius: 23-14. Hierna volgt een dipje van Dosko en na een spannende rally wint Heren Dries tweede set met 25-14. Opnieuw wordt er gesprongen: nu is Heren Dries ook gegarandeerd kampioen op basis van de behaalde set punten.

De drumsolo voor de derde set is aan de harde kant, wat het publiek duidelijk minder kan waarderen. Dries en Dosko betreden hierna het podium weer. Dosko heeft de overhand en ligt 0-4 voor. Na een mooi setje van Jos voert Donny een prachtige spike uit en weet het eerste punt voor Dries te maken. Dries haalt weer punten binnen en komt op voorsprong wanneer Jordy een zenuwslopende rally afsluit met een prachtig middenaanval: 5-4 voor Punch! Vanaf hier gaat het gelijk op. Donny prikt de bal weer mooi in het hoekje tot vreugde van de fanbase uit Dames 5, het is ondertussen 8-8. Dries komt op een voorsprong van 21-16. Maar Dosko geeft zich niet zomaar gewonnen en scoort punt na punt met een stand van 22-19 tot gevolg. Tom vraagt een time-out aan en doet vlak hierna een dubbele wissel. Punch staat inmiddels 24-20 voor. De set is nog niet gewonnen: Dosko kom terug tot 24-24. Jelle Bart sluit de set af met een mooie aanval: de eindstand is 26-24.

In de laatste set heeft Dosko de controle. Heren Dries werkt hard maar staat 7-13 achter. Tom vraagt een time-out aan. Punch komt weer terug en Dave slaat de bal via de handjes naar de andere kant en maakt de 13-14. Vanaf hier gaat het weer gelijk op: ook al is de wedstrijd al binnen, Dries zet alles op alles om ook de laatste set te pakken. Het is 16-18 wanneer Dosko drie punten achter elkaar maakt. Dosko weet keer op keer de rally’s te winnen en staat 20-24 voor. Dries vecht terug en brengt de stand naar 23-24 met een time-out van Dosko tot gevolg. Helaas slaat Punch de bal uit waardoor Dosko de vierde set pakt.

Maar de laatste set is al snel weer vergeten wanneer ‘Ik kom eraan’ wordt opgezet en Martine de spelers een medaille om doet. Er is vreugde alom: manager Tom wordt door de spelers van Heren Dries opgetild en de kampioenshirts komen tevoorschijn.

Op het pand worden de kampioenen onthaald met een ereboog en luid gejuich. Enkele spelers van Dosko zijn ook aanwezig en vieren het feestje net zo hard mee. Ook hier mogen de klassiekers van Dries niet ontbreken. De avond kan al helemaal niet meer stuk wanneer het bestuur een video vertoont waarin Dries Roelvink hoogstpersoonlijk heel Heren 3 feliciteert met het behaalde kampioenschap.

Ook hier staan? Klik hier!