Wedstrijdverslag Punch D8 – GSC Haaglanden D8

Afgelopen woensdag mocht Dames 8, naast het stemmen voor de provinciale staten en de waterschappen, ook een wedstrijd spelen tegen GSC Haaglanden Dames 8. Aangezien er voor Punch Dames 8 degradatie op de loer ligt moest en zal er alles aan gedaan worden om Haaglanden te verslaan.

De eerste set begon veelbelovend: al snel waren de dames in staat om een 7-3 voorsprong te behalen. Niet veel later kwam Haaglanden terug door vijf punten achter elkaar te behalen met een stand van 9-11 tot gevolg. Hierna begon de zenuwslopende race naar de 25 punten met erg veel lange rally’s. Punch scoorde weer vier punten en kwam op een ruime voorstand. Dit was echter van korte duur: drie punten na elkaar bracht Haaglanden op een stand van 16-15. Bij de 23-21 was de spanning voelbaar: gaat Punch deze set nu echt winnen? Toen uiteindelijk de 25-23 werd gemaakt door Dames 8 barstte het gejuich los en voelde het alsof de wedstrijd al gewonnen was: de dames hebben voor het eerst in zes wedstrijden weer een set gepakt!

Maar de wedstrijd was nog niet gewonnen, er zijn immers nog drie sets te gaan. De tweede set begon gelijk al veelbelovend en binnen no-time lag Punch 5-1 voor met een wissel van Haaglanden tot gevolg. Dit weerhield Punch er echter niet van om punten te blijven scoren en lagen ze 12-6 voor. Punch was helemaal in vorm en dankzij harde aanvallen en prachtig gezang van de coaches en de moeder van Laura werd ook de tweede set gewonnen, dit keer met 25-19.

In de derde set bleek dat Haaglanden zich niet zomaar gewonnen gaf. Nadat Haaglanden 1-6 voorstand had verkregen was het tijd voor een time-out. Het was zaak om weer goed te communiceren en ook deze set alles te geven. De time-out had effect: dankzij het volhoudingsvermogen van de dames werden keer op keer erg lange rally's gewonnen en werd het 15-12. Inmiddels waren er veel Punchers die na hun eigen training Dames 8 kwamen aanmoedigen. Ondanks deze support krabbelde Haaglanden weer terug naar 18-16.  Hierna ging het erg gelijk op. Bij de 19-19 vroeg Tieme een time-out aan waarna Punch de overhand kreeg in de set en Punch won met 25-21. Punch verkeerde in extase, de wedstrijd is al gewonnen! Nu de laatste set nog.

De vierde set begon dit keer niet met een opslag, maar met een wissel van de tegenpartij. Dit bleek geen verkeerde zet te zijn want Haaglanden was in staat om een voorstand van 5-11 op te bouwen. Maar ook in de laatste set liet Punch hun veerkracht zien en kwamen ze terug tot 14-13. Vanaf dit moment won de vermoeidheid het van de energie die de winst van de eerste drie sets de dames gaf en wist Haaglanden vijf punten achter elkaar te scoren. Dames 8 gaf alles en kwam terug tot 20-21. Helaas was dit niet genoeg en won Haaglanden deze laatste set alsnog met 22-25.

Hoewel Punch eerst nog enigszins teleurgesteld was door het verliezen van de laatste set overheerste de vreugde al snel weer en nog belangrijker: er is weer hoop voor handhaving in de competitie.