Puss in Bootscamp

Puss in Bootscamp

Zondag 18 november was het weer tijd voor de Bootcamp. Veel te vroeg zat menig Puncher al op zijn fiets om 8 uur te gaan volleyballen. Dit jaar was het aan de Puss in Bootscamp om van de dag een daverend succes te maken.

 

De dag ging van start met een clinic blessure preventie. Dat is niet onbelangrijk op zo’n zware trainingsdag. Een van de grootste blessures onder volleyballers de “jumpers knee” werd besproken. Verschillende Punchers en hun sprongen werden onder de loep genomen, zodat iedereen weer veiliger gaat springen.

 

Bewapend met deze nieuwe kennis gingen de punchers naar de eerste training toe. Sommige Punchers kregen extra duikles, wat tijdens de buikschuifcompetitie nog van pas kwam. Anderen mochten door alle hoeken van de zaal rennen. Uitgeput verschenen de meeste Punchers dan ook bij de lunch.

 

Gelukkig was er snel tijd om bij te relaxen. Tijdens de tweede clinic “massages” konden de spelers zich ontspannen bij een echte massager. Nou ja, ontspannen... Een “deep-tissue massage” is niet voor de zwaksten weggelegd.

 

‘s Middags was er ruimte voor meer nieuwe spelvormen en creatieve trainingen. Passen op een been, onder het net door serveren of volleyballen met een ei, alles werd getraind.

 

Iedereen die na deze dag nog energie over had, kon wederom een duikje wagen op de schuifduikbaan. Persoonlijke records werden verbroken, nieuwe tactieken uitgeprobeerd en gladde shirts uitgewisseld. Voor de spelers met minder energie stonden geluk warme hutspot en brownies klaar, wat een gezellig einde bracht aan deze geslaagde dag.


 

Ook hier staan? Klik hier!