Oktoberfest

Oktoberfest

Na de eerste tentamenweek van dit collegejaar was er vorige week vrijdag een heel bijzondere avond op ons eigen pand: een Oktoberfest in november.
Maar eerst moest er natuurlijk gevolleybald worden. Deze vrijdag kwamen 20 van de 26 teams in actie, waarbij 5(!) wedstrijden met een spannende 3-2 werden afgesloten.
Opvallend is dat Dames 13, het beginners team, bij een uitwedstrijd tegen Kalinko na een 2-0  (25-7 en 25-15) achterstand zijn teruggekomen tot 2-2 (15-25 en 22-25). Helaas hebben ze in een spannende vijfde set net aan het kortste eind getrokken (15-12). Ook de dames van het hoogste vrouwenteam van Punch (dit jaar Dames 2) hebben het hun tegenstander nog knap lastig weten te maken. Na een zinderende 25-20 winst in de eerste set, hadden ze een klein dipje in de tweede en derde set (8-25 en 12-25). Maar ze gaven niet op en wisten in de vierde set een vijfde set uit het vuur te slepen door een score van 31-29! Helaas kwamen ze in die vijfde set net te kort.
Gelukkig gaf Heren 5 het goede voorbeeld door na een 2-0 achterstand (25-20 en 25-14) alsnog met 3-2 (23-25, 16-25, 15-17) te winnen.  Genoeg reden dus om de overwinningen te vieren of het leed te vergeten voor deze teams van Punch.
Onze barcommissie, de BOODkapje, had speciaal voor deze avond gegraveerde pullen geregeld zodat iedereen op zijn Duits kon genieten van het bier onder ons dakje. Sommigen hadden hun Punch-outfit zelfs ingeruild voor een lederhosen of dirndl, wat zorgde voor een typisch Duitse sfeer. In een woord: gemütlich!
Maar voor wie denkt dat niemand meer op zaterdag kon functioneren door al dat bier: WRONG! Er kwamen de zaterdag hierna nog 3 teams in actie. Dames 4, Heren 2 en Heren 7 wisten alle drie overtuigend (resp. 3-1, 3-1 en 4-0) te winnen.