3-2-1 Zuur!

3-2-1 Zuur!

De 31e maart was dit jaar die zure dag die net tussen alle paasfeestdagen valt. En wat is er dan mooier op zo’n dag dan een prachtige volleybalwedstrijd te bezoeken? Dat was deze reporter dan ook zeker van plan. Op het sportcentrum zou namelijk de kraker Punch D5 tegen GSC D2 gespeeld worden. Onder het mom van “Citroen citroen citroen, we worden kampioen” wil Dames “When Five gives you lemons” laten zien dat ze echt niet zo zuur zijn als ze zich voordeden. Bemand met een flink aantal coaches waren ze dan ook van plan om deze wedstijd tegen de nummer drie uit de competitie binnen te slepen.

Dames 5 betreedt het veld onder de zoete, excuus, zure klanken van het “En wij zijn lekker blauwer”; iets wat niet zo heel moeilijk is als je tegenstander in het zwart speelt. Gelukkig is D5 niet alleen blauwer maar ook een stukje beter. Zo gaat de eerste set goed van start. Met hun eigen sterke service komen ze direct op een voorsprong. De tegenstander loopt echter snel in. Dit ge-jojo herhaalt zich meerdere malen terwijl de 25 punten steeds dichterbij komen. Gelukkig vecht Punch als echte ‘Le-monsters’ en zodoende blijven ze de hele tijd de overhand houden. Iets waar de coach van GSC zich mateloos aan irriteert. Punch laat zich niet uit het veld slaan door deze negativiteit en serveert foutloos nog twee ballen in het veld. Dat wordt GSC toch te veel en het wordt tijd voor een time-out. Dat lijkt te werken want langzaam lopen ze weer in tot 24-22. Gelukkig zit het af en toe ook mee in het leven van D5. Zo krijgen ze niet alleen citroenen op hun dak, maar ook een foutservice van GSC. De eerste set gaat naar Punch!

Punch begint vol goede moed aan de nieuwe set, maar GSC ook. De spanning uit de eerste set is meteen weer terug en de teams lopen gelijk op. Maar dan gebeurt er wat. Dames 5 weet met haar aanval en service nog meer druk op de tegenstander te leggen en begint langzaam uit te lopen. Terwijl de coaches een schreeuwwedstijd houden (die duidelijk wordt gewonnen door de side-crew van D5) focussen de spelers zich op het spel. Hier begint GSC namelijk in te lopen na een tactische time-out. Dames 5 besluit de libero van GSC wat meer op te zoeken in het veld, een beetje zuur, maar wel erg effectief. Ze lopen weer uit en geven deze voorsprong ook niet meer weg: 2-0 voor Punch.

Nieuwe ronde nieuwe kansen, dat moet de gedachten van GSC zijn geweest, want het duurt niet lang of voor het eerst deze wedstijd komen ze op voorsprong. Iets wat niet voor lange duur is, want met wat tactisch geplaatste ballen weet Punch in te lopen en zelfs haar voorsprong uit te breiden. GSC vraagt nog een time-out aan om het denderende servicekanon, genaamd Juliska, te stoppen. Maar D5 laat zich niet van de wijs brengen,ze bouwen een ruimte voorsprong op en slepen ook de derde set binnen. Easy peasy lemon squeezy!

Vastbesloten om de vierde set te pakken, gaat Punch weer aan de slag. Nu weet GSC echter de overhand te nemen. Noem het maar de het-is-weekend-en-we-hebben-al-drie-sets-gespeeld-vermoeidheid, of wijt het aan het feit dat de dames al drie sets keihard hebben gevochten, maar de tegenstander loopt steeds verder uit. Toch blijft Punch strijden voor iedere bal. Ze weten nog wat mooie aanvallen te scoren en spelen ontzettend lange rally’s. Maar ondanks dit enthousiasme neemt GSC toch de laatste set mee naar huis. Een mooie winst met een zuur randje, maar ja, when life gives you lemons …

Wil jij ook een verslag van jouw wedstrijd? Stuur dan een mailtje naar de PPK!