Wedstrijd Punch H1 - Inter Rijswijk H3

Met de grote strijd van Pyeongchang gestreden en de warmer wordende relaties met het Westen, werd het toch maar weer eens tijd voor de grote leider Kim om zijn oppermachtigheid te laten zien aan de wereld. Zijn strijdtoneel naar keuze: veld 1 in hal 2 van Unit Sport op de TU Delft. Al vroeg stroomden de enthousiaste supporters, die beslist níet betaald werden door de staat van Noord-Korea om daar te zitten, binnen tot de zaal compleet vol zat. Punch H1 had zich wekenlang voorbereid op deze wedstrijd tegen de koploper die bij de vorige ontmoeting met 3-1 werd beslist in het voordeel van Inter Rijswijk. Toen ook de strijders van Inter Rijswijk H3 binnenkwamen, kon de nucleaire strijd losbarsten.

Al meteen werd duidelijk dat de twee teams aan elkaar gewaagd waren, tot Punch dankzij een paar balletjes waar de libero van Inter Rijswijk geen raad mee wist op een 8-4 voorsprong kwam. Hierna zocht H1 echter de grens nét iets teveel op, zoals onze vrienden uit Zuid-Korea dat ook zo goed kunnen: die ballen waren dus net uit. Nog even pakt H1 de voorsprong terug door een mooi pisballetje van Vink, maar deze levert daarna zijn karmapunten meteen weer in door vol in het net te slaan. Ook weten de mannen goed gebruik te maken van de totale afwezigheid van een blok op buiten, maar het mag niet baten, Punch komt op een 23-24 achterstand te staan. Het is precies op dit cruciale moment in de set dat zich een bizar voorval voordoet: twee mannen van Rijswijk passen tegelijkertijd de bal, waarna één van hen in de afwezigheid van een setter de bal nog een keer pakt. In de zaal klinkt het van alle kanten “Twee keer spelen!”, maar er wordt gewoon doorgespeeld, de aanval volgt en de bal belandt bij Punch op de grond. Eerste set voor Rijswijk. Hierna volgt een korte woordenwisseling tussen scheidsrechters Marianne en AJ, maar de beslissing blijft.

Weer helemaal hersteld van de tegenslag aan het einde van de eerste set, verschijnen de mannen even later weer in het veld. De 2-0 voorsprong hebben ze snel te pakken, maar dan maakt interim libero Steef een klein foutje door een bal te setten in het 3 meter gebied, wat meteen wordt afgefloten door een oplettende Marianne. Het zit Steef deze set niet mee, want een puntje later gaat hij door zijn enkel en moet met tranen in z’n ogen het veld verlaten. Jeroen komt erin en na één puntje even warm te zijn gedoken, pakt Punch knap de voorsprong terug. Maar dan zien we iets wat we deze wedstrijd nog niet eerder hebben gezien: een blok op buiten! De mannen moeten duidelijk gaan oppassen met hun plaatsing, en pakken hun aanvallen vanaf nu dan ook erg secuur aan in tegenstelling tot Rijswijk, die moeite lijken te hebben om de achterlijn te lokaliseren. Nog even komt Rijswijk op 16-16 gelijk, maar dan pakt Punch weer de voorsprong met een hattrick van Spike en geeft deze niet meer weg. De tweede set gaat overtuigend naar Punch.

Deze klap lijkt hard te zijn aangekomen bij Rijswijk. Waar zij met moeite het hoofd boven water houden in de derde set, houdt Vink zijn koppie erbij. Trots wint deze voor H1 relatief kleine buiten een blokduel en pakt een 8-4 voorsprong. Hierna weet Rijswijk zich toch snel te herpakken en vechten ze zich dankzij aanvalskanon nummer 32 terug naar een stand van 15-15. Zo gaat het een tijdje gelijk op tot de score alweer in de 20 loopt. Dan wordt de trefzekere Veldman een paar keer opgezocht voor de aanval en ramt ze er allemaal in. Ook de derde set gaat, al is het met iets meer moeite, naar Punch.

De vierde set gaat weer lekker gelijk op van start. Op 1-1 krijgt Veldman een geblokte bal op zijn hoofd en loopt even rond alsof hij sterretjes ziet. Dat klopt natuurlijk ook helemaal, want de mannen doen hard hun best om hun sterrenstatus te bevestigen. Zo ook Dennis die in afwezigheid van zijn midden solo de buiten van Rijswijk afblokt. Even komt Rijswijk weer terug, maar als die andere trefzekere aanvaller, Spike, een paar keer wordt opgezocht is hun droom alweer snel aan diggelen. Langzaam begint het besef bij Rijswijk door te dringen dat ze misschien toch niet oppermachtig zijn en in deze wedstrijd het hoofd moeten buigen voor de grote leider Kim. En ja hoor, H1 maakt het al snel af en haalt de vierde set met 25-18 en daarmee ook de wedstrijd met 3-1 voor een hard juichend thuispubliek binnen. Een knappe prestatie, want voor de mannen betekent dit ook nog eens dat de kans op het kampioenschap zeker nog niet verkeken is. Zet deze lijn door zou ik zeggen, mannen!