Heren 1 maakt het spannend in Stolwijk

Op zaterdag 27 januari was het zover. Half Punch vertrok richting Gouda en ook de mannen van het eerste moesten die kant op. Stolwijk, de hoofdplaats van gemeente Krimpenerwaard (wie kent het niet), was de eindbestemming. En als je dan toch in Stolwijk bent, kun je maar beter meteen een volleybalwedstrijd spelen tegen Dosko. En zo geschiedde.

Na thuis 3-2 verloren te hebben, was het nu tijd voor revanche. In de eerste set waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd. De stand ging dan ook gelijk op, totdat de eerste afvaardiging van Punch D1 de tribune betrad. Onder begeleiding van een toeter, die wat weg had van een twee weken oud, verdwaald eendje, liep Punch toch uit op Dosko en was de eerste setwinst binnen (25-21).

Op een 14-9 voorsprong in het voordeel van Punch, nam de coach van Dosko zijn eerste time-out. Hiermee bleken de Stolwijkse mannen wakker geschud. Al snel stond de blauwe partij met 20-16 achter. Tegenover elk scorend punt stonden twee fouten en zo verloor Punch de tweede set (21-25). Ook in de derde set bleef het verschil tussen de teams klein. Hoewel Punch lange tijd de overhand had, kwamen ze door een eigen dip (in combinatie met een dipje van de scheidsrechter) op een 20-23 achterstand. Om de continuïteit erin te houden, werd de eindstand wederom 21-25.

Tijd voor verandering, tijd voor schwung. Inmiddels was de tweede groep supporters, inclusief Punchtrommel, aanwezig en lieten de mannen uit Delft zien waarom ze drie plekken hoger staan dan Dosko. Op een 9-2 voorsprong probeerde een 5-jarig, blond meisje uit Stolwijk de boel nog te saboteren door schaterlachend een tweede bal in het veld te gooien. Maar tevergeefs, Punch was hier niet van onder de indruk en won de set overtuigend met 25-17.

De kantwissel in de vijfde set vond plaats op een 8-5 achterstand. Het vlaggenschip van Punch gunde de dorpse club echter nog maar één puntje. Zo eindigde de vijfde set in een overtuigende winst (15-9) en kon de Punchparade met een gerust hart naar huis terugkeren.

P.S. Er gaan geruchten dat Punch D1 ook nog een wedstrijd had bij Dosko. Deze geruchten zijn door D1 zelf niet bevestigd.