Wedstrijdinformatie voor Punchers

For English, check this site.

Wedstrijden

De wedstrijden bij Punch worden gehouden op sportcentrum X (Mekelweg 8-10, Delft). Bij binnenkomst wordt er met meerdere pijlen op de grond en muur de looproute aangegeven en wordt er vriendelijk verzocht om je handen te desinfecteren.

Vanuit de Nevobo is het dringende advies om een mondkapje te dragen tenzij je aan het sporten bent. Dit geldt dus voor de volgende situaties:
- Het lopen naar en van de sporthal
- Het tellen van een wedstrijd
- Zaalwacht bent
- Indien je langdurig op de spelersbank verblijft

De coach en trainer hoeven geen mondkapje te dragen. Dit zodat de coaches verstaanbaar blijven.
Ook de scheidsrechter hoeft, als deze aan het fluiten is, geen mondkapje te dragen.
Voor de coaches en scheidsrechters geldt ook dat het advies geldt om een mondkapje op te doen terwijl je naar de hal loopt.

Op X geldt onder andere de regel dat er tussen elke wedstrijd 15 minuten moet zitten. Daardoor zijn de tijden anders dan de afgelopen jaren. Op vrijdag beingt de eerste wedstrijdshift om 19.00, de tweede start om 21.30. Wees niet eerder dan 5 minuten voor het inlopen in het sportcentrum, dus bij een begintijd van 18.30, wordt er vriendelijk verzocht om het sportcentrum niet eerder dan 18.25 te betreden. Dit omdat er een maximum aantal mensen in de zaal mag komen. De zaal mag ten alle tijden niet worden betreden als er nog een wedstrijd wordt gespeeld.

Tijdens de wedstrijd is het niet toegestaan om publiek te hebben in het sportcomplex. Er mogen naast spelers, alleen één of twee coach(es) mee per team de zaal in. Iedereen die de zaal betreedt, dient op het Digitaal Wedstrijd Formulier te worden aangemeld. Verder sport iedereen volgens de richtlijnen van het NOC*NSF. Dit betekent dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden als er niet wordt gesport (time-outs, omkleden, wissel staan,..), niet wordt geyeled of geschreeuwd en geen handen geschud worden voor de wedstrijd. 

Verder wordt er altijd verwacht dat je bij corona verschijnselen niet komt en ten alle tijden luistert naar de zaalwacht.

De kleedkamers bij X mogen niet gebruikt worden door Punchers.

Café X is gesloten.

Voorbereiding wedstrijd thuis

De hal (X2) is op vrijdagen vanaf 18.30 open. Dit om de velden op te zetten en warm te lopen.

De hallen (X2 en X3) zijn op zaterdagen open vanaf 12.30. Dit om de velden op te zetten en warm te lopen.

In X3 moeten de nooduitgangdeuren altijd dichtblijven.

Op vrijdag mogen de spelers en scheidsrechters voor de vroege wedstrijd maximaal vanaf 18.25u aanwezig zijn en tellers maximaal om 18.35u. Voor de late wedstrijd is dit respectivelijk 20.55u en 21.05u.

Er zullen per wedstrijd twee tellers aanwezig zijn. Zet daarom twee tafels neer voor de tellers, zodat ze genoeg afstand kunnen houden. Doe dit dan ook als teller.

Verder wordt er per twee velden slecht één wedstrijd gespeeld en hoeft er dus maar één veld opgezet te worden. Hierbij maakt het niet uit waar het veld wordt opgebouwd. Een tip vanuit ons is om te letten hoe het zonlicht valt in de hal.

In X3 zijn er niet standaard scheidsrechtersstoelen in de hal. Deze moeten uit X2 gehaald worden. 

Afbouwen wedstrijd thuis

Het afbouwen gaat zoals vanouds. De netten en palen komen allemaal uit de hal waar ze zijn opgezet.

In X3 moeten de scheidsrechtersstoelen naar X2 worden gebracht, daar komen ze vandaan.

Uitwedstrijden

Volg de maatregelen van andere hallen bij uitwedstrijden. Deze zijn te vinden op de website van de desbetreffende hal of volleybalvereniging.

Ook hier staan? Klik hier!