Informatie voor de Punch trainingen vanaf 22 november tot 16 december

For English, check this site.

Disclaimer: het is mogelijk dat niet alles up to date is op deze site, ten alle tijden moet je de richtlijnen van de overheid volgen.

Vanaf 22 november wordt het weer mogelijk om te trainen volgens de trainingen in de periode 14 oktober tot 4 november. Dit waren de 'Zeer Ernstig Corona'-trainingen (ZEC-trainingen). Op deze pagina zijn alle regels te vinden voor deze trainingen.

ZEC-trainingen

De trainingen van Punch zullen op X (Mekelweg 8-10, Delft) en op TOPdekshal (S.V. Wippolder; Rijksstraatweg 9, Delft) plaatsvinden. Er wordt gesport volgens het protocol van NOC*NSF, deze is hier te vinden.

Aanmelden:

Je moet voor 12:00 ('s middags) op de trainingsdag zelf aangeven wie er in de shift traint. Als de shift om 12:00 niet gevuld is, gaat het Bestuur ervanuit dat die shift niet gevuld kan worden en wordt de shift voor iedereen open gesteld om te kunnen trainen. Op deze manier hopen we alle shifts vol te kunnen krijgen en iedereen zoveel mogelijk de kans aan te bieden om te kunnen trainen.

Je kan je aanmelden door naar de voglende website te gaan: https://punch.tudelft.nl/booking/

Regels:

 • Je mag alleen naar de training komen als je je hebt aangemeld. Hierbij ga je akkoord dat de checklist (onderstaande afbeelding) niet voor jou van toepassing is en dat je sport volgens de richtlijnen van de NOC*NSF en dit protocol.

 • Je houdt ten alle tijden (ook tijdens het sporten) 1.5 meter van iedereen.

 • Voordat je gaat sporten doe je met je groep (incl. trainer) dezelfde kleur lint om. Dit is zodat de groepen goed uitelkaar te houden zijn. Indien dit lint afzakt, kan je deze dragen als rugzak of een knoop aanbrengen om deze beter te laten zitten.

 • Je draagt een mondkapje tot het moment van sporten (dit geldt in het sportcentrum, maar ook in de TOPdeskhal). Ook wanneer je de zaal verlaat draag je een mondkapje tot je buiten bent.

 • Ten allen tijden volg je de instructie van de verantwoordelijke. Dit is altijd de trainer. Als die er niet is, is het een aangewezen persoon van de groep. Deze persoon zorgt ervoor dat er altijd bij het sporten 1.5 meter wordt gehouden. 
  De verantwoordelijke is herkenbaar aan het lint waar 'verantwoordelijke' op geschreven staat

 • Blijf bij je eigen trainingsgroep en vermijdt contact met andere trainingsgroepen. De trainer mag wel twee trainingsgroepen tegelijk training geven, die groepen mogen alleen NOOIT mixen. De trainer moet dan van beide groepen de linten om (dus draagt twee kleuren lint).

 • Bij binnenkomst desinfecteer je je handen.

 • Fysiek contact is niet toegestaan. Dit betekent geen high fives. Daarnaast mag je ook niet yellen, liedjes zingen, onnodig schreeuwen, etcetera.

 • Kleedkamers zijn op X en TOPdeskhal gesloten. Er kan alleen gebruik gemaakt worden van de WC's.

 • Na de training verlaat je het gebouw zo snel mogelijk. Kantines van beide complexen zijn gesloten.

 • Voordat je de training begint, desinfecteer je de ballen. Dit hoeft dus niet op het einde van de training, anders kunnen de ballen beschimmelen. Zorg ervoor dat één iemand de ballen aanraakt en daarna zijn/ haar handen wast.

 • Voor trainers zijn er op deze pagina extra aanvullende richtlijnen te vinden.

Mogelijke oefeningen op 1.5 meter

Het is toegestaan om verschillende oefeningen te doen waarbij de 1.5 meter afstand altijd gewaarborgd blijft. Zorg ervoor dat de oefeningen er automatisch voor zorgen dat je afstand houdt. Op deze pagina staat inspiratie voor oefeningen op 1.5 meter.

De Nevobo site heeft een goed aantal 1.5 meter oefeningen uitgewerkt met afbeeldingen, kijk hier naar.

Ook hier staan? Klik hier!